26 Mayıs 2008 Pazartesi

Yeni Citroen C5

Citroen’in tamamen yenilediği ve bambaşka bir kimlik verdiği yeni C5’i, 49 bin 950 YTL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satılmaya başlandı. Teknolojisi güvenlik sistemleri, konforu ve bir öncekine göre farklılaştırılan seçenekleriyle dikkat çeken yine C5, orta üst sınıfa yeni bir hareket getirmeyi amaçlıyor.
Markanın yenilikçi ve dinamik özelliklerini üzerinde barındıran yeni C5, yeni tasarım anlayışının ürünü olan tasarımıyla dikkat çekici. Orta üst sınıfta yer alan C5, tasarımıyla olduğu kadar teknolojileri açısından da “evrim” geçirmiş. “Airscape” konseptinden bire bir aktarılan ön tasarım, eskisine göre daha uzun ve geniş gövdesi, sportif tasarımı, güçlü görünümüyle kendisini belli ediyor.
Bagaj hacmi ve iç mekândaki diz mesafesi artırılan C5, böylece pek çok rakibinden daha geniş ve uzun hale getirilmiş.
İç mekânında daha lüks bir havanın estiği yeni C5’te, C4 ile kullanılmaya başlanan orta bölümü sabit direksiyon simidi gelişmiş bir halde yerini alıyor.
Devrim niteliğinde seçenekÇift bölgeli otomatik klima, MP3 çalarlı ve hafızalı müzik sistemi, omuz bölümü bağımsız ayarlanabilen koltuklar, artırılmış ses izolasyonu, elektromekanik park freni, yokuş kalkış desteği gibi konfor donanımları bulunuyor. Versiyonlara bağlı olarak 9’a kadar çıkabilen hava yastıkları, şeritten ayrılma uyarı sistemi, ESP gibi güvenlik unsurları da bu araçta mevcut. Bununla birlikte bir önceki versiyonunda sadece hidrolik süspansiyon alternatifi bulunan C5,
yenilenen versiyonunda iki farklı süspansiyon tipiyle kullanıcının karşısına çıkıyor. Nitekim Citroen, yeni C5’te sadece “hidropnömatik” olarak adlandırılan hidrolik süspansiyonun yanında, standart süspansiyon isteyenlere “metalik” diye nitelenen klasik amortisörlü seçenek de sunuyor. Geliştirilmiş “Hydractive 3+” sistemi, 2.0 lt gibi yüksek hacimli motorlarda bulunacak.Yeni C5, Türkiye’ye 1.6 lt (110 HP) ve 2.0 lt (138 HP) dizel motor seçenekleriyle getiriliyor.

Hiç yorum yok: