12 Eylül 2007 Çarşamba

Audi R8

R8 nefesinizi kesmek için yapıldı. Audi’nin öncü tasarımcıları gerçek bir şaheser ortaya çıkarmak için yarış teknolojisinin geleceğe dönük yapımın ve lüks inceliğin sınırlarını zorladılar. R8’in özellikleri arasında ortaya yerleştirilmiş, yüksek devirli bir V8 benzinli motor, Audi uzay kafesi (ASF) yapım şekli, önde ve arkada çift üçgen kollu süspansiyon ve quattro dört tekerden çekiş sisteminin stabilitesi var.

Satışlarının Avrupa ve Amerika'da 2007'nin ilk çeyreğinde başlayacağı Audi R8, 420hp üretebilen yüksek devirli V8 motora sahip. All-wheel-drive diye tabir edilen zor pist şartlarında bile h
akimiyeti koruyan 4 teker sürüş sistemi, zorlu parkurlarda sürücünün yardımcısı olacak.

80.000$ ila 100.000$ arasında bir fiyatla çıkması beklenen R8'in farlarının etrafı LED'lerle çevrilerek değişik bir stil kazandırılmış. Araç 0-100km'ye 4.6 saniyede çıkabiliyor ve maksimum hızı 301 km/saat. 7800rpm 4.2 litre motorun 4500-6000rpm arası tepe torku 430 Newton-metre.


Audi R8 motor yarış araçlarından özelliklerle bezenmiş. Aracın ağırlık merkezi noktası yere yakınlaştırılarak sürüş dinamikleri geliştirilmiş. İki vites alternatifi mevcut: 6-vites normal veya Audi R tronic vites kutusu tercih edilebilir. Geneleksek Audi quattro sistemi araca dahil edilmiş. Motor gücünün ön ve arka aks arasında ihtiyaca göre paylaşımının yapıldığı bu teknoloji kaygan pistlerde devreye girerek emniyeti arttırıyor.

2 yorum:

Nu-MeTaL dedi ki...

resimmmm
resim koymassanız nasıl bu site işler :D:D

bu sözüm eva-gotik için geçerli:D:D

eXeLLanC dedi ki...

eva-gothic söylenen laf bu sitedeki bütün görecli olan arkadaşlarıma da söylenmiş oluyor!!!