12 Eylül 2007 Çarşamba

Citroen C-Metisse

Citroen C-Metisse’i görüp şaşırmaya, ardından hakkında ayrıntılı tafsilat aldıktan sonra daha da çok şaşırmaya, “Adamlar yapmışlar yahu, helal olsun!” demeye hazır mısınız? Televizyon reklamlarında deyim yerindeyse iyonlarına ayrışıp robot olan ve sokaklarda koşmaya başlayan o deli arabanın üreticisi Citroen, yaratıcılıkta sınır tanımayarak otomobil dünyasının en heyecan verici arabalarından birini üretti.

İlk olarak 2006 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen C-Metisse, gerek dış gerekse iç tasarımıyla görenleri hayrete düşürüyor. Ön kapılar kanat şeklinde açılıyor. Arka kapılar ise kendi eksenleri etrafında dönüyor, yukarıya ve geriye doğru açılıyorlar. Sıradışı tasarımıyla C-Metisse, dört kapıyla coupe tarzını birleştirmiş concept bir otomobil. Bunun yanısıra performansı da hiç fena değil: hızı saatte 250 km, 0-100 km’ye 6.2 saniyede çıkıyor ve 70 km’de yaklaşık 4.5 litre yakıt tüketimi yapıyor. Otomobilin tasarrufsever karakterine bir de ekonomik HDi V6 dizel motoru ekleniyor. Ayrıca bu motor, Dizel Filtre Sistem Özelliği’ne de sahip. Bu fevkalade makina egzost gazıyla küresel ısınmadan muzdarip yaralı dünyamızı daha da fazla kirletmemek için Zero Emission Vehicle modunda çalışabiliyor. Arabının içine doğru süzüldüğümüzde ise kendimizi sanki bir savaş uçağındaymış gibi hissediyoruz


Sürücü koltuğunun üst tavanında kontrol panelleri ve direksiyon simidindeki butonlarla tam bir pilot gibi hissediyorsunuz. Yolcu koltuklarınınn her birinin ayrı aydınlatması olması ve beyaz deri koltuklar iç tasarımın tamamlayıcı unsurları. Ayrıca sürücünün rahatı için düşünülmüş, başını dayaması için havada asılı duran ısıtmalı başlık da konforu artıran diğer öğelerden sadece biri. Tam anlamıyla rüye gibi bir otomobil vesselam.

2 yorum:

Nu-MeTaL dedi ki...

bu araba çok güzel

kapıları fln her şeyiyle 4 4 lük

Adsız dedi ki...

bi şeye benzenıyo bence